Powerteam

Kunstopdracht van gemeente Zaanstad, oplevering april 2011
Samenwerkingstraject van kunstenaar Lize Kelderman met 9 leerlingen van Compas-VMBO Zaandam.Materiaal: 9 panelen van 250 x 200 cm met full-colour print op 4 mm alubond, afgewerkt met blanke beschermlak.
Locatie in 2011: de Buiging, voetgangersverbinding tussen Zaandam Centrum en NS station

Powerteam-overz.L.WEB

Powerteam is deels gebaseerd op communicatie- en vaardigheidstrainingen uit de coachingwereld zoals NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). Powerteam is ontwikkeld met coachingmateriaal (NLP technieken) dat de belevingswereld van de leerlingen voor henzelf inzichtelijk kan maken. Technieken als ‘modelling’ en andere strategieën kunnen deze leerlingen en ook anderen helpen (nieuwe) doelen te vinden en op te starten.Door het streven naar en ontwikkelen van een persoonlijke doelstelling tijdens zo’n traject wordt de belevingswereld van de leerling in een breder perspectief geplaatst en kan een stuk bewustwording ontstaan.Powerteam maakt hierbij vooral gebruik van het instrument verbeeldingskracht. Hierdoor wordt die belevingswereld niet alleen persoonlijk beter beleefd, maar worden de persoonlijke doelstellingen van de leerlingen door henzelf op metaforische wijze verbeeld en uitgevoerd.
Het eindresultaat Powerteam heeft voor elke leerling geleid tot een persoonlijke document dat zijn of haar doelstelling verbeeld.

Powerteam-overz.R.WEB

Powerteam3.mid.v.R.WEB

Powerteam.4.laatstv.L.WEB   Powerteam-8e-9ev.R.WEB